SÓLO PRO KENZA 1

18.05.2014 00:00

 

Klubová a Speciální výstava v Kutné Hoře - květen 2014

Psal se rok 2012, bylo 22.září a v ve Vratislavicích u Liberce se konala výroční klubová výstava. Bastien si svoje povinnosti v kruhu splnil dopoledne a na Kenza čekaly odpoledne.

Když nastoupil do kruhu, paní rozhodčí - Carol Jenkins [GB] - vykulila oči, chvíli si obhlížela nevěřícně Kenza ze všech stran a pak se zcela zřetelně a zvučným hlasem ptala Zdenky: "Paní Matoušková, už máte diplom za to, že máte největšího kavalíra v republice ?". A v podstatě řekla, že se vymyká všem tabulkám a je nehodnotitelný ...

A to byla Kenzova poslední výstava. Řekli jsme si, že ho nadále nebudeme trápit výstavním stresem, když je to stejně zbytečné. Už s námi jezdil pouze jako Bastienův doprovod a výstavu trávil v kleci a hlasitým štěkotem se domáhal propuštění. Proslavil se jako nejhlučnější pes výstav ...

Jenže je to krásný pes. A když letos po usilovné dřině se mu podařilo zhubnout o 2,5 kg, začalo nám v hlavě vrtat takové to maličké pokušení. Při vyplňování přihlášek na KV a SV do KH jsme na sebe chvíli koukali, chvíli debatovali a skončili se závěrem - "Zkusíme ho jen tak z recese přihlásit, ať je nějaká legrace."

A tak jsme přihlásili celou smečku na obě výstavy - zkušeného a ostříleného výstavního manekýna Bastiena, velkého a hlučného Kenza i rozdováděného a neposedného Fabia.

Kenza jsme přihlašovali s tím, že bude nějaká legrace, ale ani v nejbujnějších představách jsme si neuměli představit, jak VELKÁ zábava to bude ve skutečnosti. Začalo to již před nástupem do kruhu - když jsme si uvědomili, že Kenzo půjde proti Raškovic Xtemporovi. Nastal výbuch smíchu - největši TR proti nejmenšímu, 11,1 proti 6,9 kg, velkej a malej, Pat a Patachon ... A oba ke všemu strašně "ukecaní". S Jiřinkou Raškovou jsme se chechtali už jen při té představě, jak budou vedle sebe vypadat a co se bude v kruhu dít. To zas bude show ...

No a byla.

Kenzo poté, co byl konečně vysvobozen ze svého dvouletého vězení, vstoupil do kruhu s hlavou vzhůru a s nadšeným stěkotem na rtech. Tak strašně se radoval ze svého vysvobození, že to musel povědět úplně všem.

A tak se radostně proštěkal celým kruhem až k závěrečnému defilé. Dopadl nad očekávání dobře (hodnocení najdete v Bonitace, výstavy, PP), ale hlavně dokázal neuvěřitelným způsobem uvolnit napjatou atmosféru a rozesmát spoustu lidí. Když jsem se o půl hodinky později s ním vracel z venčení, byl jsem dvakrát zastaven s tím, že:  "To je TEN Kenzo ? Můžeme si ho vyfotit?"  Jo - a ještě jeden vedlejší účinek mělo Kenzovo hlasité představení - Xtempor byl tak v šoku, že sám nevydal ani hlásku ...   :-)  U přísné paní rozhodčí - Tina Homes [GB] - dostali sice oba jen dobrou (Kenzo byl druhý), ale to nám nemohlo sebemíň zkazit náladu ...

A přišla neděle a s ní Speciální výstava.

A Kenzo jde opět do kruhu proti Xtemporovi. Spousta lidí se již dopředu těší, co se bude dít. Ale Kenzo se tentokráte tváří již při přípravě velmi vážně až naštvaně ...

A do kruhu nastoupil jako správný anglický gentleman - rozvážně a s elegantní důstojností, aby si každý měl čas uvědomit, že přišel PAN PES. Při obhlídce rozhodčím - pan Dennis Homes [GB] - se tvářil netečně a silně nad věcí.

Jenže pak přišel pokyn "dva okruhy". A Kenzo se rozzářil - "Hele, akce, něco se děje, honem, honem, paničko pohni, rychle ...  " a s nadšeným štěkotem vyrazil. Z jeho výrazu a radostného štěkotu tak úžasně vyzařovalo bezbřehé nadšení, že i přísný rozhodčí se neubránil a decentně se smál. A Kenzo to završil tím, že při závěrečné prohlídce vyskočil a lehce skloněnému panu rozhodčímu se pokusil olíznout nos ... :-) A možná proto si kluci tentokráte vyměnili své pořadí - oba s hodnocením VD ...  :-)

Ať do budoucna zažijeme na výstavách cokoli, na tento "úspěch" asi budeme vzpomínat nejvíce ...  :-) Prostě Kenzo si to užil naplno a dával to všem najevo - a všichni se bavili spolu s ním.

 

Kousek Kenzova vystoupení se mi podařilo natočit na video - najdete ho ZDE. Obzvláště doporučuji sledovat čas 3:10 až 4:10  :-)

Moje fotky z výstavy i z dění okolo najdete TADY !