Rambo přijíždí do Brna

22.02.2014 18:40

Když se objevila na stránce "NADĚJE KAVALÍRA - Charlie" další z mnoha nabídek k záchranné adopci, otevřel jsem ji jako vždy.

A zamiloval jsem se. Prostě jsem se do toho nádherného zrzavého stvoření s úžasným výrazem a nepadnoucím jménem zbláznil.

"Ne!" slyším od Zdenky. "Řekli jsme si - JEN DVA, JENOM DVA !! A už máme tři !" 

To byla předpokládaná reakce. Ale u toho sleduji její roztoužené oči ...  :-)

Naštěstí jsme nebyli jediní, koho tenhle zrzek okouzlil. Naši mladí kamarádi, kteří dlouho uvažují o pořízení kavalírka [dokonce nam chtěli zabavit našeho Kenza ... :-) ] se také utopili v jeho hlubokých očích. A shoda okolností umožnila dnes se pro něj vydat ...  

A tak jsme dopoledne vyrazili na 220 km dlouhou cestu. A poslouchat v autě ty dva natěšené budoucí majitele - to byl neskutečný zážitek. Kouzelný zážitek. :-) Na domluvenou dobu 14:00 dorážíme na místo a seznamujeme se s paní XXX  a všemi třemi kavalírky, kteří smutně čekají na své nové budoucí páničky, kteří si je adoptují. A zatímco se Dája s Pájou věnovali Rambovi a nutným formalitám, já se věnoval další smutné dušičce - jemnému Angelovi. A byť ze začátku silně nedůvěřivý, za chvíli se ke mě tiskl a nechtěl opustit mé náručí. Popravdě řečeno - ani mně se ho nechtělo opouštět ... (naštěstí o týden později si i on "našel" svojí vytouženou paničku).

A už konečně nastává ta VELKÁ CHVÍLE a Romíšek (Romeo se k němu hodí víc než Rambo) nastupuje s námi do auta. A způsobně si sedne a kouká na nás, jako by nás znal již roky ...  :-)

Zastavujeme na nejbližší louce a necháváme ho vyvenčit. A pak ho chci nastříkat proti parazitům. A to se mu vůbec nelíbí. Začne couvat a najednou se vyvlíkne ze svého úplně nového obojku a utíka pryč ...  Krve by se v nás nedořezal ...  Ale je to kavalír. Za chvíli se zastavuje, kouká na nás a pak přichází na přivolání. Hodně silný zážitek - ta obrovská důvěra v úplně cizí lidi ...

Kraťoučké video z cesty "Ramba Ze Starého Dobrasa" do Brna a z přivítání naší smečkou si můžete prohlédnout TADY.