Kaplička a bledule - výprava za krásami ...

02.03.2014 22:52

Dnes nastal další VELKÝ DEN - den, kdy v podstatě poprvé po příjezdu do nové rodiny vyrazil Romeo (Rambo) na velkou výpravu. A samozřejmě společně s našimi miláčky.

Čtyři lidčkové se skládají do našeho auta, do kufru skáče čtyřčlenná kavalíří smečka a vyrážíme. Směr Chlébské a Bledulové moře - hlavní dnešní cíl.

První zastávku děláme u Doubravníku a jdeme se projít k nádherné kapličce nad obcí. Příjemní kilometrová procházka.

A zde jsme slavili se Zdenkou náš první úspěch - konečně se nám podařilo přemluvit nové páničky Romea, aby se přestali strachovat a pustili ho z vodítka ... 

"A co když uteče a už ho nenajdem ?"

"Neboj, neuteče, bude se držet smečky"

"No ale, co když se lekne a uteče ?"

"Neboj, Bastien, ho přivede."

"A co když, ... "

Nakonec by konečně vypuštěn. A proti všem předpokladům se držel u dvounožců a na čtyřnožce kašlal. Ale pomalinku, polehoučku se k nim přidával. Na chviličku. A pak zase k nám ...  Ostatně - ono taky stíhat ty naše třeštidla není nic jednoduchého ...  :-)  Ale byla to velice zajímavá studie psího chování ...

Po návratu k autu přejíždíme o dalších pár kiláků dál a konečně jsme u hlavního cíle dnešní výpravy. Bledule v plném květu. Byly doslova všude. Moře bledulí. Bledulové moře ...

A tady se už Romeo statečně přidává k naší divoké smečce a snaží se s nimi držet krok. Ale jejich výpady do okolí akceptuje jen částečně - evidentně se nechce vzdálit od lidiček ... Bojí se evidentně opustit ty, kteří se k němu chovají s láskou ...  :-)

Ještě dřív, než bledule, objevili naši kluci potůček. Křišťálově čistý potůček. A co jiného udělat na přelomu února a března, než se jít zchladit do vody ? Vždyť je přece takové horko ...  :-)

A voda - to bylo jedno z mála míst, kam je Romeo odmítl následovat. Vodu - tu nebrat. Dokonce měl problém i potůček překonat napříč, když to jinudy nešlo. Donutilo ho k tomu až to, když jsme nekompromisně odcházeli pryč a on pobíhal zoufale na druhém břehu ...  :-)

Několik málo foteček z této výpravy si můžete prohlédnout ZDE: